GORINCHEM – De Nederlandse overheid heeft op de persconferentie van 24 juni aangekondigd dat ook vakbeurzen vanaf 1 juli weer door kunnen gaan. Dat betekent dat de tweewielervakbeurs, Vélovak, die plaatsvindt op 27, 28 en 29 september 2020 in Evenementenhal Gorinchem nu ook groen licht krijgt vanuit de overheid. In de persconferentie werd bekend dat zolang mensen onderling anderhalve meter afstand kunnen houden, er geen maximum aantal bezoekers meer geldt voor bijeenkomsten. Vélovak kan en zal voldoen aan de vereiste maatregelen.
“Met groen licht vanuit de overheid gaan wij aan de slag om in september een vakbeurs te organiseren die na een uitdagende en drukke corona-periode een belangrijke impuls geeft aan de commerciële en innovatieve ontwikkeling in de tweewielerbranche. Wij hebben alle anderhalve meter protocollen klaarstaan en de voorbereidingen getroffen om in samenwerking met de gemeente Gorinchem de anderhalve meter afstand te borgen voor Vélovak”, verklaart Mascha de Bruin namens Vélovak.
De Bruin: “Ook voelen wij ons gesteund door de eerdere positieve feedback van zowel exposanten als bezoekers. Uit gesprekken met bezoekers komt duidelijk naar voren dat ze weer toe zijn aan een fysiek contactmoment. Dit blijkt ook uit verschillende onderzoeken onder bezoekers van vakbeurzen, waarbij we kunnen stellen dat het vertrouwen flink stijgt na de versoepelingen in de coronamaatregelen. Het vertrouwen is ook geuit door exposanten die hun deelname in deze drukke tijden hebben bevestigd, zoals PBG 2Wheel – Continental, van Doleweerd, Veloe cycles en Cleamate. Ook keren AGU en International Mobility Group aankomende editie terug.”
Voorwaarde voor het doorgang laten vinden van bijeenkomsten zonder maximum aantal bezoekers, is dat deelnemers van tevoren wordt gevraagd of ze symptomen van Covid-19 vertonen. Ook dienen bezoekers zich vooraf te registeren, iets wat al van toepassing was voor Vélovak. De Bruin: “Zodra men binnen is, kan er vrij bewogen worden over de beursvloer. Uiteraard hanteren wij op alle plekken op de beursvloer de anderhalve meter afstand. Ook is er de mogelijkheid om zowel op als buiten de beursvloer verantwoord met elkaar te netwerken. Verder worden er extra hygiënemaatregelen getroffen, waaronder extra schoonmaak van bijvoorbeeld sanitair en op diverse plekken zijn desinfectiestations te vinden.”
“De nieuwe Smart Badge technologie die toegepast wordt op alle Easyfairs beurzen, maakte het al mogelijk om contactloos informatie op de stands van exposanten te scannen en zal nu een nog belangrijkere functie krijgen. Deze badge biedt een digitaal alternatief voor het schudden van handen of het uitwisselen van visitekaartjes. Na afloop van het beursbezoek ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin een overzicht van alle exposanten die hij of zij gescand heeft. Met dit goede nieuws van de overheid kunnen we in één rechte lijn door om onze vakbeurs Vélovak tot een groot succes te maken”, licht de Bruin toe.